Nieuwsbrief nr. 10 - april 2019 | Maandelijkse uitgave van de Regiegroep Hereniging NGK-GKv over de ontwikkelingen in het proces van samengaan van de twee kerken.

Excuusbrief aan Tehuisgemeente

De GKv Groningen-Zuid/Helpman heeft in een brief aan de Tehuisgemeente (NGK Groningen) afstand genomen van de schorsing (1963) en afzetting (1965) van zijn toenmalige predikant Asjen van der Ziel. Dat is bijzonder, omdat deze tuchtmaatregelen de opmaat vormden voor de scheuring in de GKv, waaruit de NGK zou ontstaan.

Meer lezen.

De Regiegroep trekt het land in

Tussen eind januari en eind maart zijn op zeven plaatsen zogenaamde regioavonden gehouden. Leden uit NGK en GKv, al dan niet met een bijzonder ambt of functie, hadden daarop de gelegenheid om in gesprek te gaan met de regiegroep en om elkaar te ontmoeten. Tot nu toe is de regiegroep in Den Haag, Ede, Eindhoven, Emmeloord, Oegstgeest, Groningen en Enschede op bezoek geweest.

Meer lezen.

Een nieuwe kerk, een nieuwe naam

Een nieuwe kerk, een nieuwe naam (vervolg)

In de vorige nieuwsbrief las u de oproep van de Regiegroep om mee te denken over de nieuwe naam van de herenigde kerk. Aan die oproep is door velen gehoor gegeven. Maar de inschrijving is nog niet gesloten, u kunt nog steeds meedenken en suggesties doen voor een nieuwe naam. Uw idee├źn zijn tot ongeveer half april welkom bij regiegroep@ngk.gkv.nl.