Historische dienst in Dronten

Op zondag 5 november vond er in Dronten een historische dienst plaats. Voor het eerst zaten NGK, CGK en GKv (Dronten Zuid) samen in één dienst en vierden zij samen het avondmaal in kerkgebouw De Ark, die helemaal vol zat!

Foto: Philip Kramer

Het was een prachtige dienst. Jongeren staken de kaarsen aan en vertelden hun verhaal. Speciaal voor deze dienst waren drie kaarsenstandaards gemaakt, die rond één grote kaars een ster vormden. Broeder Wim Hanekamp, lid van de CGK in Dronten en voorzitter van het College van Bestuur van de Theologische Universiteit in Apeldoorn deed de Bijbellezing en vertelde wat deze dienst voor hem betekende.

Ds. Frits Krüger, de nieuwe predikant van NGK in Dronten, preekte over Avondmaal vieren. Hij benadrukte: het is het brood dat ons één maakt! Het is niet andersom: dat je pas avondmaal viert wanneer je het overal over eens bent.

Foto: Philip Kramer

Ds. Rien van den Berg, de GKv-predikant, bediende het Avondmaal in een gaande viering. Ondertussen zong de gemeente een medley van pelgrimspsalmen, begeleid door het prachtige orgel in De Ark. Deze Psalmen pasten heel mooi bij het thema van de dienst: Samen Onderweg. Het was een inspirerende en voor velen ook een ontroerende dienst. Het was historisch.

De werkgroep Samenwerkende Kerken Dronten wil deze ervaring delen, juist nu aanstaande zaterdag een landelijke dag plaatsvindt in Kampen. ‘Afgelopen zondagmiddag vierden we het Avondmaal samen, lokaal in Dronten. Komende zaterdag gebeurt dat weer, nationaal in Kampen. Op die as Dronten-Kampen gebeurde tijdens de breuk het een en ander. Hoe bijzonder zijn dan deze twee diensten in één week, 20 km bij elkaar vandaan?! We wensen u vanuit de polder Gods zegen toe.’

Namens de werkgroep Samenwerkende Kerken Dronten
Wiggele Oosterhoff