LV schaart zich achter pensioenvoorstel

image_pdfimage_print
De harmonisatie van de predikantspensioenen vormde in de aanloop naar de eenwording van NGK en GKv een ingewikkeld dossier. Op 11 maart jl. hebben de afgevaardigden naar de Landelijke Vergadering zich in aanwezigheid van de afgevaardigden naar de Generale Synode achter het voorstel voor die harmonisatie geschaard.

Alleen als de toekomstige Nederlandse Gereformeerde Kerken de pensioenvoorziening voor predikanten uniform geregeld hebben, kan de eenwording van NGK en GKv daadwerkelijk plaatsvinden; predikanten kunnen dan namelijk binnen dat nieuwe kerkverband zonder consequenties voor hun latere pensioenuitkering overgaan naar een nieuwe standplaats. Die uniformiteit, komend vanuit twee heel verschillende systemen, is met het aannemen van het voorstel nu vanuit de LV gewaarborgd. Het NGA-rapport bevat de gedetailleerde voorstellen. Dat rapport kunt u hier vinden.

Het voorstel is tot stand gekomen door samenwerking van de Nederlands Gereformeerde instelling voor Arbeidszaken (NGA) met de Vereniging Samenwerking Emeritering (VSE). De GKv-kerken spreken zich er op 12 april in een ledenvergadering van VSE over uit. De verwachting is dat zij ook met het voorstel instemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *