Plan voor fusie landelijke instellingen

Drie landelijke instellingen van GKv en NGK op het gebied van dienstverlening aan gemeenten zijn van plan om te gaan fuseren. Dat blijkt uit een intentieverklaring van de besturen van het Praktijkcentrum (GKv), Diaconaal Steunpunt en Missionair Steunpunt (GKv/NGK) en de Nederlands Gereformeerde Toerusting (NGK). Ze willen met het oog op de hereniging van GKv en NGK opgaan in één dienstenorganisatie die de kerken ‘via duidelijk herkenbare en eenvoudig bereikbare steunpunten’ dient op het gebied van toerusting, advisering, begeleiding en coaching.

De nieuwe organisatie zal zich concentreren op vier werkvelden: Groeien in geloof, leidinggeven en veranderingsprocessen, diaconaal-missionaire presentie en jeugdwerk. De initiatiefnemers zien ook voor andere deputaatschappen en commissies uit beide kerken mogelijkheden om bij dit fusieproces aan te haken.