De Regiegroep komt naar u toe

Waarom is die hereniging van NGK en GKv eigenlijk nodig? Hoe gaat die nieuwe kerk er uit zien? Als Regiegroep die het herenigingsproces begeleidt, gaan we daarover graag het gesprek aan. We zijn daarom de ‘Ronde van Nederland’ gestart met avonden in het hele land: van Leeuwarden tot Eindhoven, van Oegstgeest tot Hardenberg.

Als Regiegroep willen we luisteren naar de zorgen die mensen hebben en naar de hoop die ze koesteren. Sommigen hebben wellicht behoefte de moeiten uit het verleden te benoemen, anderen denken juist al na over de gezamenlijke toekomst. We gaan graag in gesprek en willen waar mogelijk antwoorden geven.

Ronde van Nederland
Eind januari is de Regiegroep van start gegaan met de ‘Ronde van Nederland’: vijftien regionale avonden in nauwe samenwerking met GKv- en NGK-gemeenten. Op deze avonden gaat de Regiegroep in gesprek met kerkenraadsleden en geïnteresseerde gemeenteleden over het samengaan van GKv en NGK in één kerkgemeenschap. Het Praktijkcentrum voor de kerken en de Nederlands Gereformeerde Toerusting zijn bij de opzet en leiding van deze avonden betrokken.

In Den Haag (met kerkenraadsdelegaties uit drie GKv-gemeenten, twee NGK-gemeenten en één CGK-gemeente) was de aftrap van de Ronde van Nederland.

Er is op deze avonden ruimte om elkaar te bevragen en te bemoedigen, om zorgen te delen en van elkaar te leren. De kernvraag is wat ons betreft: Hoe kunnen we elkaar ondersteunen om vitale kerken van Christus te blijven en steeds meer te worden? Die vraag heeft twee kanten: wat heeft de plaatselijke kerk nodig van de landelijke (herenigde) kerk om in sterk veranderende tijden gemeente van Jezus Christus te zijn en te groeien in geloof, hoop en liefde? En ook: hoe kan de plaatselijke kerk in de komende jaren via het regionale of landelijke kerkverband andere kerken dienen?

Ook het in januari gepubliceerde document Verlangen naar een nieuwe kerk  is op deze avonden onderwerp van gesprek.

Waar en wanneer zijn de regionale avonden?

21-02-2019 Eindhoven (Emmauskerk NGK)

04-03-2019 Emmeloord (De Rank NGK)

05-03-2019 Oegstgeest (Rehobothkerk GKv)

14-03-2019 Groningen (Columnakerk GKv)

27-03-2019 Enschede (Lasonderkerk NGK)

04-04-2019 Rotterdam Overschie (Bethelkerk NGK)

08-04-2019 Heemstede (Petrakerk NGK)

09-04-2019 Langerak (Koningskerk GKv)

11-04-2019 Hardenberg (Morgenlicht GKv)

15-04-2019 Apeldoorn (Tabernakelkerk NGK)

07-05-2019 Nieuwegein (de Rank CGK/NGK)

 

5 gedachten over “De Regiegroep komt naar u toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *