Verlangen naar een nieuwe kerk – vervolg

Verlangen naar een nieuwe kerk – zo noemden we het visiedocument dat we in januari van dit jaar publiceerden (u kunt het hier terugvinden). Het was bedoeld als stimulans voor het gesprek in de kerken over de geestelijke contouren van het nieuw te vormen kerkverband. En zo heeft het overduidelijk ook gefunctioneerd: op de regioavonden die we belegden, maar gezien de reacties die we per mail en anderszins ontvingen ook in andere verbanden. Daar zijn we blij mee; het bood ons de gelegenheid om het document te verrijken en aan te scherpen.

Zodoende zijn we gekomen tot een volgende versie van het visiedocument (klik op de link):

Verlangen-naar-een-nieuwe-kerk, herziene versie.

Dit document is opnieuw bedoeld om het gesprek over de nieuwe kerk te stimuleren en te ondersteunen: het gesprek binnen kerkenraden en gemeenten, en tussen gemeenten (plaatselijk, regionaal en classicaal). Met het oog daarop hebben we aan deze herziene versie gespreksvragen toegevoegd; zie pagina 8. Daarnaast is het stuk bedoeld voor bespreking door de  afgevaardigden op de Generale Synode van de GKv en de Landelijke Vergadering van de NGK. We bieden het aan deze kerkelijke vergaderingen aan met het verzoek om daarover in 2020 samen in gesprek te gaan.

Ook nu ontvangen we graag uw reacties en suggesties op regiegroep@ngk.gkv.nl.

2 gedachten over “Verlangen naar een nieuwe kerk – vervolg

• 27 september 2019 om 09:05

mooi visie document
    de zinsnede over de belijdenissen vind ik vele te mager en te vrijblijvend:
    “De belijdenissen van de Vroege Kerk en van de Reformatie geven richting”
    de eenheid vind de verenigde kerk in de band aan Gods Woord, zoals dat in de gereformeerde belijdenissen wordt uitgelegd. daarom de aangehaalde zin wijzigen ,wat mij betreft, in:
    “De belijdenissen van de Vroege Kerk en van de Reformatie zijn bepalend”
    vr.gr.,
    p.l. voorberg